top of page

Week Mentaal Welzijn & Webinar 2024

In samenwerking met

Logo HOP

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de werkgroep Mentaal Welzijn van VASO en HOP ook dit jaar een week van het mentaal welzijn waarbij we proberen het taboe rond dit onderwerp te doorbreken en met tips en tricks te komen om de ASO en HAIO te ondersteunen! 

Week van het mentaal welzijn 

De derde editie van de week van het mentaal welzijn gaat dit jaar door van maandag 22 april tem zondag 28 april. Het voornaamste doel van deze week is om op verschillende manieren het belang van het mentaal welzijn aan te kaarten en de taboe wat te doorbreken. Volgende acties staan gepland: 

  • Webinar: gaat door op donderdag 25 april, meer info hieronder 

  • Tips & Tricks: via sociale media vind je allerhande tips en tricks over hoe zorg te dragen voor je eigen mentaal welzijn 

  • Kopje voor de sfeer: sociaal contact en het nemen van een pauze zijn essentieel om je wat rust te geven en komen zo je mentaal welzijn ten goede. Met deze actie willen we het nemen van een pauze met een collega en een koffie/thee/chocomelk/... promoten en kan je hier ook een prijs mee winnen. 

  • Win-acties: om jullie te ondersteunen in jullie zoektocht naar balans in het mentaal welzijn organiseren we ook enkele win-acties van boeken. Volg ons hiervoor zeker op sociale media! 

Webinar

Voor de 4de keer organiseert de werkgroep opnieuw een webinar rond het thema van mentaal welzijn. Deze gaat door op donderdag 25 april 2024 om 20u. Volgende twee sprekers zullen er spreken: 

  • Stephan Claes, professor psychologie aan het UZ Leuven en schrijver van het boek "De gestreste samenleving". Hij zal het hebben over het onderwerp van zijn boek: stress in onze huidige samenleving. 

  • Sara Van Wesenbeeck, internationaal spreker en conflictbemiddelaar met ruime ervaring in de gezondheidszorg. Zij zal het concreet hebben over conflictmanagement op de werkvloer, gericht op medische beroepen. 

Deze webinar is volledig gratis en accreditatie werd aangevraagd. Het enige dat je dient te doen is je inschrijven via deze link. Vergeet ook zeker niet om het in je agenda te noteren (dit vervangt evenwel je inschrijving niet!): 

Webinar Week Mentaal Welzijn 2024
bottom of page